fb1

t1

email

Organski ProizvodiPredjelaPate „a la Tuna“ sa celerom

Pate „a la Tuna“ sa celerom

Pate a la Tuna sa celerom

Sve sastojke stavimo u blender ili multipraktik sa S noževima i obradimo tako da još uvek ostane krupnija konzistencija mase.

Prebacite u odgovarajuću veću posudu i dodajte pola šolje samlevenog susama, dobro promešajte. Ako želite da ovaj pate poslužite kao predjelo, možete dodati i pola šolje samlevenog lanenog semena tako da konzistencija bude homogenija. Ostavite da se svi sastojci lepo sjedine oko 15 minuta, i zatim drvenom kašikom odvajajte male porcije smese za koktel korpice ili formirajte kuglice koje možete da uvaljate u ovsene mekinje. Poslužite kao predjelo, sa listom zelene salate, ili dekorisano majonezom od indijskih oraščića.

Može da stoji u frižideru do 3 dana.

Tips&Tricks (male cake)

 U ovaj pate/namaz možete po želji, da dodate usitnjene alge ( malo smrvljenog nori lista ili usitnjene arame) i tako istaknete ukus koji podseća na ribu i more, tkzv. „mock tuna pate“, ili da upotrebite listove korijandera umesto peršuna.

Sastojci:
- Jedan manji koren celera
- Četiri veće šargarepe
- Veza peršuna
- Nekoliko zelenih pera mladog luka
- ¼ glavice ljubičastog luka
- Beli luk u prahu po ukusu
- Himalajska so
- Sok od pola limuna
- Maslinovo ulje
- Kašičica Turmerika – kurkume
- Pola šolje preko noći namakanih semenki suncokreta
- Pola šolje preko noći namakanih badema

Autor: Olivera Rosić
Izvor: SirovaHrana.rs

Go to top