fb1

t1

email

Sremuš pesto

Sremus pesto

Sve sastojke izblendirajte koristeći se centralnim pritiskivačem po potrebi, u zavisnosti od toga da li želite potpuno kremestu teksturu i malo grublju obradu (ja više volim tako).

Možete upotrebiti i multipraktik sa S noževima. Sremuš pesto je intezivnog ukusa, pravi vesnik proleća – iskoristite ovaj period dok ga ima u prirodi i na pijacama i uživajte u kreiranju jela sa sremušem!

Pesto sam poslužila uz špagete od tikvica, sve dekorisano kolutovima crvene paprike i chery paradajzom.

Sastojci:
- dve veze sremuša
- 1/2 šolje oraha (namakanih u vodi preko noći)
- 1/2 šolje badema (namakanih u vodi preko noći)
- šaka spanaća
- kašičica himalajske soli
- kašičica suvog bosiljka
- sok od pola limuna
- dve supene kašike maslinovog ulja

Autor: Olivera Rosić
Izvor: SirovaHrana.rs

Go to top