Mini krekeri sa lanom i povrćem

Mini krekeri sa lanom i povrcem

Sirovi suncokret potopiti u mlakoj vodi minimum 6 sati; Semenke lana samleti u suvom kontejneru blendera ili u mlinu za kafu, i dodati so i začine, pa prebaciti u posudu za mešanje. Suncokret dobro oprati i ocediti, prebaciti u blender, i dodati pola čaše čiste vode, šargarepu i nasečen luk. Obraditi sve u blenderu da bude kremasto, i zatim sjediniti sa samlevenim lanom.

Dobro izmešati smesu i ostaviti da odstoji 15 minuta kako bi se svi sastojci sjedinili.Koristeći drvenu ili špatulu po želji, razmazati smesu za krekere po nelepljivim podlogama ploča dehidratora, i posuti mešavinom semenki lana, susama i kima. Zatim špatulom iseći krekere i staviti u dehidrator na sušenje oko 12 sati na 41 stepeni C.

Tips&Tricks (male cake): U osnovnu smesu za krekere možete dodati začine po želji – majčinu dušicu, beli luk… ako cedite sokove od povrća, možete upotrebiti i pulpu od šargarepe u receptu za krekere.

Krekeri mogu biti pikantni ako u smesu za posipanje dodate chili u prahu ili kajenski biber.

Sastojci:
- 1 šolja lana
- 1 šolja suncokreta
- 1 šolja seckane šargarepe
- 1 šolja nasečenog crnog lula
- kaščica origana
- kašičica bosiljka
- kašičica himalajske soli
- 1/2 šolje čiste vode
- kašičica kima
- 2 supene kašike susama