fb1

t1

email

Organski ProizvodiDoručakNedeljni doručak: kinoa kocke sa jabukom, cimetom i orasima (gluten free)

Nedeljni doručak: kinoa kocke sa jabukom, cimetom i orasima (gluten free)

kinoa kocke sa jabukom cimetom i orasima gluten free1

Doručak koji ćete zbrčkati za čas, i sačekati da se ispeče. Da sam bila pametna, on bi bio pečen veče ranije, i služen hladan. Ovako su prve kocke pale tople, ne kažem da nije dobro – odlično je, nego nije mi se seklo kako treba.

Međutim, dobra vest je da smo to još dva dana jeli kao poslasticu i bilo je sve bolje i bolje, što će reći – da, ovaj doručak treba pripremiti veče ranije i uživati danima. Zato sam ja prvila još jednom, dan ranije, popravni ;-)

 

kinoa kocke sa jabukom cimetom i orasima gluten free

Ništa ne brinite, sve je prejednostavno, a ukus je božanstven.

Nutritivne vrednosti po komadu, ovde 1/10

Kalorija: 148 kcal • Masti: 5 g • Ugljenih hidrata: 23 g (od toga šećera 7 g) • Proteina: 5 g • Holesterol: 21 mg

Potrebno je:

- jedna šolja presne kinoe (prethodno isprane pod mlazom vode)

- dve-tri rendane jabuke

- šaka nekog suvog voća (ovde brusnica)

- šaka nekog orašastog voća (ovde orasi)

- 2 dl mleka, odnosno, onliko da vam sva masa tek ogrezne kada je prelite (ovde Milka bez laktoze)

- jedno belance i jedno celo umućeno jaje

- supena kašika ksilitola (ili ono što vi koristite, stevija, sirup od agave ili javora, med…)

- cimeta koliko god volite

Priprema

U posudu u kojoj ćete peći, sipajte na dno ispranu kinou.

Po njoj nabacajte u debelom sloju izrendane jabuke. Pospite ih cimetom.

kinoa kocke sa jabukom cimetom i orasima gluten free2

ako na prvoj sličici primetite alu posudu, to je zato što sam pravila više puta i konačno se odlučila za vatrostalnu ;-)

Preko pobacajte suvo i koštunjavo voće.

Umutite jaja, dodajte mleko, zasladite i prelijte preko svega, tako da sve ogrezne.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175 C, jedno sat vremena.

Pustiti da se ohladi i seći na kocke. Preko kocki možete preliti izmiksirano sveže voće, ovde kod mene banana sa višnjama, bez dodatnih zaslađivača.

Izvor: Mooshema

Go to top