Piletina sa susamom i semenkama lana

Piletina sa susamom i semenkama lana1

Prvo privatno: moj muž nije skapirao da je ispod piletina, i to je svih 10 bambija za mene! Jer, sve mi je teže da sakrijem pileće belo i sve je lakše da ručak bude dosadan ako od sveg mesa stalno poturaš pileće belo.

Ovo je još jedna verzija pohovane piletine na zdrav način. Ono, kao, pohovano nedeljom ;-) Ova piletina je istrpela samo malo mučenja da bi bila ovako božanstvena. Jelo se priprema da ne može biti lakše i nema šta da vam ne uspe.

Jelo koje vam je gotovo za manje od pola sata!

Piletina sa susamom i semenkama lana2

Nutritivne vrednosti po porciji (četiri komadića)

Kalorije: 190 • Masti: 9 g (od toga zasićenih 2 g) • Protein: 23 g • Ugljenih hidrata: 6 g • Holesterol: 86 mg

Potrebno je:

  • - pola kile pilećeg belog
  • - dve kašike maslinovog ulja
  • - po pola šolje susama i semenki lana
  • - so, biber po želji
  • - malo maslinovog ulja za pečenje

Priprema:

Iseći piletinu na deblje štapove (bolje je da je manja, jer će se brže ispeći). Posoliti, pobiberiti po ukusu.

Na malo maslinovog ulja ispeći meso.

Potom, svako parče mesa vaditi viljuškom i stavljati odmah u mešavinu semenki lana i susama i zaviti ga sa svih strana.

Piletina sa susamom i semenkama lana3

Ja sam servirala sa kinoom prepunom povrća, taj recept, banalan: skuvala kinou, prodinstala sve povrće koje sam imala pri ruci i pomešala, začinila, eto priloga. I, zelena salata s rotkvicama, mmmm.

To je to, sva mudrost za jedno potpuno drugačije (isto) jelo.

(Nisam sigurna da fotke baš lepo dočaravaju koliko je ovo lepo :) . Imam utisak da jelo nije baš fotogenično, a ni ja nisam baš majstor fotografije, a ni moj aparat nije nešto, tako da – tu smo, gde smo, ostaje vam da mi verujete na reč ;-) )

Izvor: Mooshema