Guilty-free slatki ovseni barovi

Guilty-free slatki ovseni barovi1

Valjda ne treba posebno da vam napominjem da svi slatki barovi po radnjama, koje svi zovemo čokoladice, pa makar imali na sebi velikim slovima napisano i fitness i wellnes, jesu prave kalorijske bombe prepune šećera i masti?

Zato povremeno istražujem i tragam za idejama kako da to isto napravim kod kuće, samo bolje. I, šta da vam kažem, uvek ispadne bolje i uvek je to mišljeno, kao, za mene i uvek to moja dva muškarca pojedu više nego ja.

Tako je bilo i sa ovim ovsenim barovima, koji ne znaš da li su bolji dok su bili vrući, ili sutradan za doručak. A zašto doručak, sad ćete da vidite sastav, pa će vam sve biti jasno. Ja sam, bukvalno, spakovala svoj doručak u ove kolačiće.

Nutritivne vrednosti jedne kocke (1/16 cele mase)

Kalorija: 95 kcal. Masti: 4 g. Proteina: 4 g. Ugljenih hidrata: 14 g. Holesterol: 0 mg.

Potrebno je:

  • - Jedna i po šolja ovsenih pahuljica. Svuda je šolja obična šolja od mleka, 2 dl.
  • - Pola šolje krupno seckanih badema, oraha, lešnika, šta volite (ja sam sada pravila s lešnicima, njami).
  • - Pola šolje suvog voća koje volite, ovde je kombinacija brusnice i grožđica.
  • - Dva belanca
  • - 100 ml mleka
  • - Pola šolje šećera od trske ili pola kašičice Stevia praha (0 kalorija)
  • - Jedna kašika javorovog sirupa, ali i ne mora (konačno sam ga kupila i ne kaaaajem seeee!)
  • - Na vrh noža sode bikarbone.
  • - Mrva soli.

Priprema, na radost mališana

Rerna na 175.

Sve suve sastojke pomešajte u jednoj posudi. U drugoj posudi umutite čvst sneg od belanaca s mrvom soli, a onda dodajte mleko i javorov sirup. Sipajte sve tečno u suvu masu i lagano izmešajte.

Na dno tepsije stavite papir za pečenje i na njega izručite celu masu, pa poravnajte. Pecite maksimalno 40 minuta.

Isecite nožem za picu 16 jednakih kocki i etogac, slastica je gotova.

Kad je gotova neće biti kranči, već više onako za žvakanje. Meni je u tome baš lepota!

Da sam u ovo stavila whey protein u prahu, bili bi to proteinski barovi, ali bih onda morala da ih sakrivam od sina. Ovako, na izvolte!

Guilty-free slatki ovseni barovi2

Tip

Ako imate klasične rol-pahuljice, krupnije, možete ih ubaciti u blender ili nekog super-secka i kratko ih samleti, tako da imate i krupnije i sitnije komadiće, jer se tako lakše smešaju s tečnošću i brže je upiju. Klasične pahuljice su mnogo jeftinije od ovih fensi (kao što su Hahne Oats), koje su fabrički malo usitnjene, a isti efekat možete dobiti brzim mlevenjem u kući, za manje pare.

Izvor: Mooshema