Lagani dezert od banana i krastavaca

Lagani dezert od banana i krastavaca1

Jutro letnjeg vikenda. Budite se od zraka sunca i istežete se sa osmehom na licu. Shvatate da ovaj dan želite posvetiti samo sebi i provesti ga nekako neobično. Ovaj originalni doručak predstavlja savršen početak jednog takvog dana.

Idemo u kuhinju gde pronalazimo:

  • - 2 zrele banane
  • - 1 duguljasti  krastavac
  • - pola limuna (ili trećinu) i
  • - 1 kašiku susama.

Na tiganju bez ulja, stalno mešajući, malo pržimo susam dok ne postane zlatne boje. U blenderu ili štapnim mikserom spojimo banane i oljušten krastavac. Dodajemo susam i sok od trećine ili polovine limuna. Sve dobro promešamo. Dobijenu masu stavljamo u lepu providnu čašu ili činiju, a možemo i da ukrasimo listićima nane. Ovaj lagani i zdravi dezert čiji ukus podseća na egzotično voće ulepšaće vam letnje dane.

Autor: Katja Jakovljeva

Izvor: Vita