Ovi vreli dani me bukvalno teraju da spremam hladna osvežavajuća jela. Ali kako da napravimo zdrav i ukusan sladoled? Ovaj dezert se lako sprema, tu nema ni šećera, ni mleka, ni jaja, već samo zdrave sastojke.
Opširnije: Zeleni sladoled sa rukolom i avokadomProteinski zalogajčići, guilty free, da se osladiš u danima napornih treninga, kada telo ima potrebu za više hrane, a pre svega više proteina.
Nema puno da se priča, a nema ni puno da se prčka.
Opširnije: Proteinske čokos-kokos kugliceOK. Who’d wanna smell like me making pancake?
Opširnije: Proteinske palačinke s bananommm i mmmalinamaOve niskokalorične i zdrave palačanke sam napravila da bih i ja jela slatkiše u svom “total april clean eatingu”. Znači, dobre su za ljude sa povišenim holesterolom, jer nema žumanaca i dobre su za one koji bi nešto slatko, a paze da ne bude suviše kalorično. Ove su bezobrazno niskokalorične, takoreći 2 za 1
Opširnije: Palačinke od mešanog integralnog brašnaNutritivne vrednosti po mafinu: energija => 127 cal; Masti, samo dobrih: 2,3 g; Proteini: 3 g; Ugljenih hidrata (složenih, dobrih): 28 g; od toga šećeri: 5 gr; Vlakna: 2 g; Natrijum: 220 g. Poređenja radi, klasičan mafin kakav takođe pravim ima oko 250 kalorija, više od 10 gr masti, i pet puta više ugljenih hidrata i šećera. Pa vi vidite.
Opširnije: Nepristojno dobri i ukusni niskokalorični mafiniValjda ne treba posebno da vam napominjem da svi slatki barovi po radnjama, koje svi zovemo čokoladice, pa makar imali na sebi velikim slovima napisano i fitness i wellnes, jesu prave kalorijske bombe prepune šećera i masti?
Zato povremeno istražujem i tragam za idejama kako da to isto napravim kod kuće, samo bolje. I, šta da vam kažem, uvek ispadne bolje i uvek je to mišljeno, kao, za mene i uvek to moja dva muškarca pojedu više nego ja.
Opširnije: Guilty-free slatki ovseni baroviČim sam ga videla, zaljubila sam se u njega, i odmah sam počela da motam u glavi kako da napravim varijantu koja je niskokalorična i odgovara onima koji paze na liniju i nama koji brinemo o holesterolu. A volimo slatko, i mi smo ljudi, je li tako, devojčice i dečaci.
Opširnije: Gagin kolač sa šljivama i đumbirom na low-carb & low- fat način.Sećate li se onih ovsenih barova, to ste voleli jako?
E, pa ovo je slično, ali bez žitarica. Napravila da imam-i-ja-nešto-slatko dok su njih dvojica jeli neki sladoled, kad ono, ode skoro cela tepsija na ravne časti. Ništa im nije smetalo što su se ranije sladili.
Opširnije: Domaći granola barovi, ma, ludnicaMeni gluten-free nije prioritet. Prioritet mi je da ne jedem brašno. Pa, kad naletim na slatkiše bez brašna, uvek se zakačim za to i odmah pravim planove kako to da probam i šta tu još da doradim, da kolač “pročistim”. Još kad izbaciš šećer, i-haj, eto poslastice bez griže savesti. Pod uslovom.
Opširnije: Brzi i laki čokoladni kolač s bademima (bez glutena i bez šećera!)Prvo sam se pohvalila na Facebooku, jer nisam mogla da izdržim: jako mi je uspelo ovo čudance, koje sam napravila za tili čas.
Kolač nema ime, zato tako rogobatan naslov (a i zbog pretraživača ).
Opširnije: Low fat starinski kolač s integralnim brašnom ala Mooshema