fb1

t1

email

Kuglof

Kuglof2

Sastojci:

- 4 šolje brašna
- prašak za pecivo
- 2 jabuke
- 0,5 -1 kašika cimeta
- suvo grožđe, kajsije, brusnice,...
- 0,5 šolje ulja
- maksimalno 1 šolja maltexa
- po potrebi tečnost (mi stavimo malo vode, može sok)

Evo osnova za kuglof, mafine, keks (kašikom vaditi na pleh).

Svaka šolja brašna se može zameniti sa kokosom - makom - rogačem - mlevenim lešnicima - suvim klicama... ali dodati bar 1 šolju brašna (ovseno, ječmeno, speltino, raženo, integralno pšenično).

Pecite na 1800C 40 minuta, kuglof je najbolji dan posle.

Keks i mafine pecite na 2000C, dok se ne pojavi korica, stegnuće se kada se ohladi. Testo neka bude gušće nego za kuglof.

Autori: Sonja Kozlina & Srđan Mihić

Go to top