Pikantni namaz od šargarepe.
Šargarepe usitnite u multipraktiku , a susam sameljite u mlinu ili blenderu. Kombinujte sve sastojke u multipraktiku i pomešajte.
Namaz poslužite na kriškama povrća, krekerima ili uz salatu.
Male tajne (tips&tricks)
Umesto šaragepe možete koristiti i pulpu od ceđenja soka šargarepe, kada možete dodati malo više limunovog soka i maslinovog ulja. Ako povećate i količinu susama u receptu, možete oblikovati od mase kuglice i služiti ih samostalno ili njima ukrašavati jela od zeleno lisnatog povrća i kupusa.
Sastojci:
- 4 do 5 velikih slatkih šargarepa
- Pola šolje susama
- Kašičica himalajske soli
- Sok od pola limuna
- Četiri kašike ekstra devičanskog hladnoceđenog maslinovog ulja
- 1 do 2 mlada luka srebrenjaka
- 1-2 čena belog luka
- Pola veze peršuna
Autor: Olivera Rosić
Izvor: SirovaHrana.rs