fb1

t1

email

Biologic productsMain dishesNeobično jelo sa cveklom

Neobično jelo sa cveklom

Neobicno jelo sa cveklom

Cveklu oguliti pa naseći na kolutove. Pripremiti marinadu od dve kašike maslinovog ulja, limunovog soka, seckanih listova nane i malo soli. Ostaviti cveklu da se marinira preko noći u frižideru.

Ređati kolutove cvekle na tanjir i preltiti sa malo marinade; nastaviti sa kolutovima ljubičastog luka, zatim pomorandže. Sve preliti ostatkom marinade i ukrasiti sa dosta listova sveže nane. Uz jelo se odlično slažu crne masline.

Male cake (tips & tricks):

Mariniranje povrća pomaže da se popravi ukus i tesktura pojedinog povrća, kao npr. cvekle koja može biti tvrda ili imati malo neugodan miris i ukus u presnom stanju. Standardna marinada priprema se od maslinovog ulja i limunovog soka uz dodatak začina.

Sastojci:
- sveža cvekla
- pomorandža
- veza divlje ili pitome nane
- himalajska ili morska so
- sok od pola limuna
- hladnoceđeno maslinovo ulje

Autor: Olivera Rosić
Izvor: SirovaHrana.rs

Go to top