Već sam pisala o svojoj ljubavi prema kinoi i o njenoj supervrednosti. Njena meka i istovremena hrskava zrnca se odlično kombinuju kako sa kuvanim, tako i sa svežim povrćem.
Možete da je jedete posebno kao prilog, da dodajete u čorbe i supe, a možete da napravite ovu ukusnu i zdravu salatu koja zahvaljujući kinoi i bademu ima visoki sadržaj proteina.
Salata od kinoe sa bademom i rukolom
(2-3 porcije)
- - ½ šolje kinoe
- - par šaka potopljenog badema
- - 2 krastavca
- - 1 šargarepa
- - 4 rotkvice
- - rukola
- - sok limuna
- - laneno ili maslinovo ulje
- - so, biber
Skuvajte kinou (oko 20 minuta). Dok se kinoa kuva, krupno narendajte šargarepu, tanko naseckajte rotkvice i krastavac. Dodajte badem i rukolu. Skuvanu kinou dodajte u salatu, iscedite malo limunovog soka, dodajte so, biber i kašiku omiljenog ulja. Dobro promešajte i salata je gotova!
Autor: Katja Jakovljeva
Izvor: Vita