fb1

t1

email

Organski ProizvodiGlavna jelaŠareni ramstek: vatromet zdravlja i jednostavnosti

Šareni ramstek: vatromet zdravlja i jednostavnosti

vatromet zdravlja i jednostavnosti1

Kad nemaš vremena, kad nećeš da pališ sto ringli, kad želiš lagan, letnji, brz i zdrav obrok koji će voleti i klinci, a tvoj muž će se ponovo zaljubiti u tebe sve negirajući da ljubav ulazi na stomak već svi znamo da je to neka druga hemija ;-) , onda će ovaj šareni ramstek da ti radi sve to. Ovo je jelo za one žene koje imaju pametnija posla od višesatnog kuluka u kuhinji.

Nutritivne vrednosi (jedna porcija, bez pirinča)

Kalorija: 190 kcal. Masti: 8 g. Proteina: 26 g. Ugljeni hidrati: 5 g, od toga šećer: 5 g. Holesterol: 76 mg.

Pirinač – beli, 100 gr presnog

Kalorija: 345 kcal. Masti: 0,8. Proteina: 7 g. Ugljeni hidrati: 77 g. Vlakna: 2 g.

Pirinač – integralni, 100 gr presnog

Kalorija: 347 kcal. Masti: 1.6 g. Proteina: 8 g. Ugljeni hidrati: 73 g. Vlakna: 3g.

Potrebno je:

  • - Onoliko šnicli ramsteka koliko ste ješni.
  • - Pirinač (ja sam kuvala i integralni i beli basmati)
  • - Tri paradajza
  • - Jedna paprika
  • - Dve glavice crvenog, još mladog luka
  • - Acceto balsamico
  • - Provansalski začin ili kombinacija mediteranskih začina
  • - Beli luk (ja sam koristila sušeni, pa sam ga mlela)
  • - So, biber (najbolje šareni biber i celerova so, mmmmmm)
  • - Malo maslinovog ulja

Priprema, šok, neverica:

vatromet zdravlja i jednostavnosti2

Operite, osušite meso, dobro ga začinite kombinacijom soli, bibera, belog luka, ostavite da malo odstoji (lupite ga nežno ako su šnicle deblje, ali ja nerado zlostavljam meso na taj način) a onda bacite na “roštilj-tavu” kjou ste prethodno nasprejisali uljem, da se ispeče. Dovoljno je 10-tak minuta s jedne i 8 minuta s druge strane na jakoj vatri. Sklonite meso s vatre na toplo.

Recimo da ste u međuvremenu oprali i probrali pirnač i stavili ga da se kuva.

Ja integralni pirinač pripremim ovako: u odgovarajuću posudu, na malo vrelog maslinovog ulja bacim opran pirinač, pustim da se malo peče ali da se ne uhvati korica, dodam beli luk ili začine, a onda tek dospem vodu. Bude milinica ukusan i mirisan. Basmatiju to ne morate da radite, njegovo zrno ostane tako lepo čvrsto i belo kao sneg, ne bih ja tu ništa dirala.

Crni luk isecite na kokcice, posolite ga, pobiberite, dodajte malo ulja i acceto balsamico i ostavite ga da stoji. Dotle paradajz isecite na kockice, baš kao i prapiku  i konačno, sve lepo sjedinite i pospite omiljenim začinima, maslinovo ulje inkludid.

Sada je vreme da ispečene šnicle isečete na trakice.

Posluživanje, ovacije, usklici oduševljenja:

Na veću ovalnu posudu na dno pospite pirinač, preko njega položite meso, a preko svega toga crveni raj od salate koju ste napravili.

Nije prosto kao pasulj, već prosto kao šareni ramstek!

Manje-višnje, ceo ukusan i uravnotežen obrok za 300 kalorija. Njami!

Izvor: Mooshema

Go to top