fb1

t1

email

Organski ProizvodiGrickaliceNema je na svet! Najbolja pica, koja nije pizza

Nema je na svet! Najbolja pica, koja nije pizza

Nema je na svet Najbolja pica koja nije pizza1

Ako ne jedete brašno, ako pazite na broj kalorija, ako pazite na masti ili pazite na holesterol, ako pazite na šećer… you name it, sada možete da imate svoju picu. Dosta je bilo čežnje. Imam savršenu, božanstvenu picu za vas!

Kalorije, ni lupom ne možete da nađete.

Nema je na svet Najbolja pica koja nije pizza2

Ovo je hrskava pica od samog povrća, u kojoj količinski dominira karfiol, ali ukusom podseća na Italiju (nadam se da se sada neće ljutiti, kao za pesto ;-) ).

Nutritivne vrednosti osnove pice, bez nadeva, po parčetu 1/8

Kalorija: 85 kcal • Masti: 3 g • Ugljenih hidrata: 6 g • Proteina: 9 g • Holesterol: 34 mg

Potrebno je:

  • - Polovina veće glavice karfiola (sirovog iseckati u blenderu, dok ne postane sitan, kao pirinač)
  • - Jedan crveni luk (iseckan)
  • - Nekoliko češnjeva belog luka (iseckanih)
  • - Dve crvene paprike (sitno iseckane na kockice)
  • - Dva-tri štapa (listovi) celera
  • - Jedno celo jaje i dva belanca (ili 3 cela jaja)
  • - Jedna šolja izrendane mocarele
  • - Začini: italijanske ili provansalske mešavine, ili bosiljak, ruzmarin, origano, so, biber, malo ljute papričice ako volite, ali, ne plašite se bosiljka i ostalih mirišljavih đakonija.

Priprema:

Prva tri sastojka malo prodinstajte na maslinovom ulju, tek da luk omekša, oko 5 minuta na srednjoj vatri.

Onda masi dodajte redom, sve ostalo sa spiska.

Nema je na svet Najbolja pica koja nije pizza3

Ovu masu istresite na tepsiju, ili tepsiju Lupo grill pekača, tako da bude debljine do 1 cm najviše. Ako vam je posuda manja, možete da pečete i iz dva dela.

Nema je na svet Najbolja pica koja nije pizza4

Pečenje u rerni: u prethodno zagrejanu rernu na 200 C stavite i pecite oko 45 minuta, ili dok ivice ne budu braonkaste, zavisiće od debljine.

Pečenje u Lupo grill pekaču: prethodno zagrejte pekač 5-6 minuta, a onda pecite oko 30 minuta, zavisi od debljine pice.

Kad je osnova ispečena, izvadite iz rerne (pekača) i obogatite po želji, samo, kao što rekoh na početku ovog putovanja u nove pice, uradite to sa manje masnim namirnicama, da ne ovlažite picu suviše. Vratite u rernu (pekač) i dopecite još malo, tek koji minut. Ili, ne morate. Ja na ovoj slici nisam. A ukrasila sam sa listovima mladog spanaća, svežim paradajzom i rendanom mozarelom.

Služi se toplo i, ne znam kakvo je hladno, jer nama nije ostala ni m-r-v-a.

Nema je na svet Najbolja pica koja nije pizza5

Izvor: Mooshema

 

Go to top