fb1

t1

email

Organski ProizvodiSlatkišiProteinske palačinke s bananommm i mmmalinama

Proteinske palačinke s bananommm i mmmalinama

Proteinske palačinke s bananommm i mmmalinama1

OK. Who’d wanna smell like me making pancake?

Proteinske palačinke s bananommm i mmmalinama2

Kraće i ubedljivije – ne može.

Ovo je samo za nas, koji ponekad (ili češće) koristimo whey (za one koji ne, ima link dole na verziju bez toga), e, pa, ovo je jedan od kreativnijih načina dostojnih čoveka i vežbača.

Jede se bez krivice, u doba intenzivnih treninga, isto koliko i u doba PMS-a ili žudnje za slatkim bez razloga.

U redu, znam da ovo nije za širu publiku, ali znam bar jednu osobu zbog koje je vredelo ovo podeliti (čitajte taj blog ako ste početnik u teretani, a zainteresovani za trikove, mudrosti i razumne i kritičke savete oko ishrane).

Inače, ove palačinke su zgodne za paleo i primal i tome slične dijete, ako ste slučajno poludeli pa se tako hranite ;-). Jako zgodno za sweet tooth. I, pošto nema ničeg grešnog (brašno i industrijski šećer), onda zgodno i za struk, a ja ih pravim zbog toga što mi treba kreativan način da nadoknadim protein.

Vreme pripreme: smućkaj i prospi.

Now, go.

Proteinske palačinke s bananommm i mmmalinama3

Nutritivne vrednosti jedne palačinke

Kalorija: 150 kcal • Masti: 3 g • Ugljenih hidrata: 17 g (od toga šećer 7 g) • Proteina: 15 g • Holesterol: 0 mg (zavisi od količine koja postoji u vašem whey proteinu)

Potrebno je:

  • - 3 belanca
  • - dve merice whey proteina koji koristite
  • - 50 g kokosovog brašna (ako vam izgleda suviše tečno, dodajte kokosovo brašno dok ne dobijete smesu koja vam ne curi skroz s kašike)
  • - jedna jako zrela banana
  • - šaka presnog badema (opciono, uračunat u nutritivni presek)
  • - smrznute maline (ili već) za kraj
  • - mrva kokosovog ulja (ili već), za pečenje

Priprema:

Sve sastojke, osim malina, izblendirajte u blenderu. Ako ga nemate, onda mikser u ruke, a bananu prethodno izgnječite kao pire krompir (bademe iseckajte). Kad je smesa gotova, ubacite neodmrznute maline i nežno promešajte. Na srednje ugrejanu posudu s nelepljivim dnom, stavite mrvu kokosovog ulja, ili putera, ili maslinovog, a onda iz kašike sipajte i formirajte kružni oblik palačinkica (meni je ispalo pet komada jer mi je kašika veća, a mislim da je prirodnije 6).

Proteinske palačinke s bananommm i mmmalinama4

Peći na, za nijansu, slabijoj vatri od mene da budu svetlije, ako vam uspe. Meni – nikad. Znak da možete da okrenete i da više nije zalepljeno za posudu je kad počne da pušta balončiće s gornje strane. Okrećete sa nečim čime možete nežno da se podvučete pod nju tako da je ne oštetite, osetljive su po površini dok su tople. Pošto tu termički mora da se obradi samo belance, jasno vam je da ovo ide prilično brzo. Ja sam se malo – zapričala (čitaj, na drugoj plotni pravila klasične palačinke za porodicu). Enjoy your comfort protein food!

Nema nikakve potrebe da ovde dodajete neke prelive ili namaze. Struktura palačinke je sunđerasta, dovoljno je slatko od wheya, zbog čijeg ukusa kokosovo brašno gotovo da nećete ni osetiti,  a te maline koje sretneš u “testu” su jako ljubazne i dobrodošle, pa još ako naiđete na neki seckani badem! Ja sam samo još pobacala po koju malinu po tanjiru, srmznutu, i tako kombinovala vruće i hladno, na šta bi mi mama rekla, pa nemoj, sine, pazi zube.

Inače, meni je dve palačinke puna kapa (drugu čak nisam ni mogla celu da pojedem), što je već 30 g proteina, šta ćeš više. Ostatak uvijte u najlon foliju, ne morate držati u frižideru ako ćete pojesti već sutra. A sutra ih nosite na posao, na primer.

Izvor: Mooshema

Go to top