fb1

t1

email

Organski ProizvodiZdrava ishranaBiljni proteini su zdraviji

Biljni proteini su zdraviji

Biljni proteini su zdraviji 1

Biljni proteini bolje utiču na zdravlje od životinjskih. Kombinujte žitarice sa sušenim povrćem jer se odlično dopunjuju. Obogatite jela koštunjavim voćem i semenkama.

Dugoročno posmatrano, biljni proteini daleko pozitivnije utiču na vaše zdravlje od onih životinjskog porekla, tvrde stručnjaci. Stoga vam nudimo nekoliko korisnih saveta kako da što bolje iskoristite sve pozitivne efekte biljnih proteina.

* Kombinujte proteine iz žitarica i one koji se nalaze u sušenom povrću, pošto se njihova pozitivna svojstva dopunjuju. Na taj način ćete svom organizmu obezbediti sve neophodne amino-kiseline koje će mu omogućiti da lako obnovi mišićne proteine, kao i rezerve kolagena, keratina i antitela. Zato što češće jedite crveni pasulj u kombinaciji sa testeninom bilo da je od hlebnog brašna, kao što su špageti, ili od kukuruznog brašna, poput tortilje.

* Obogatite jela koštunjavim voćem i semenkama - Bademi, lešnici, orasi, pinjoli, susam i suncokret pružaju vašem organizmu od 15 do 25 odsto proteina, koliko i meso. Njihova prednost je, međutim, u tome što sadrže isključivo nezasićene masti koje utiču na sniženje nivoa holesterola u krvi. Njihova jedina mana je što su vrlo kalorični! Naime 100 g koštunjavog voća ili semenki sadržiod 650 do 700 kalorija! Stoga ih koristite u manjim količinama. Iseckane pospite preko salata, variva od povrća, dodajte ih kompotu ili ih dodajte brašnu kada mesite pogaču.

Izvor: Novosti

Go to top