fb1

t1

email

Organski ProizvodiSlatkišiTorta sa jagodama i makom

Torta sa jagodama i makom

Torta sa jagodama i makom


Da bi napravili koru dodati sve sastojke u blender i smuljati dok ne postane brašnjavo i malo lepljivo.

Sastojci 

Kora:
- ½ šoljice badema
- ½ šoljice lešnika
- 1 šoljica kokosa u komadićima
- 400g urmi
- 2 kašike kakaa

Fil:
- 1 šoljica indijskog oraha
- 1 šoljica kokosa u komadićima
- 14 jagoda
- 3-4 kašike sveže ceđenog limunovog soka
- ⅓ kašičice ekstrakta vanile
- 1 kašika kokosovog ulja
- 3 kašičice maka

Instrukcije
Da bi napravili koru dodati sve sastojke u blender i smuljati dok ne postane brašnjavo i malo lepljivo.
Pritisnite kolač za bazu posude ravnomerno, obloženu papirom za pečenje na dnu (olakšava da ga izvadite u savršenoj formi). Staviti u frižider.
Dodajte sve sastojke za fil u blender (osim maka) i blendovati dok se ne pretvori u glatku, gustu, bogatu kremu.
Pomešati dobijeni fil sa makom u odvojenoj posudi.
Preliti fil preko kore i staviti u frižider.
Ukrasiti preko sa kakaom, bademom i lesnikom kada ste spremni da poslužite!

Autor: Olivera Blagojević

Go to top