Testo:
- 1 šolja lešnika
- 1 šolja osušenih kajsija
- 1 šolja suvog grožđa
Fil:
- 6 zrelih svežih kajsija
- 3 male kašike kokosovog ulja
- 1 mala kašika ekstrakta od vanile
Ukras:
- 4 zrele kajsije
- borovnice /dud
Priprema:
1. Lešnike i sušene kajsije potopite 2 sata u vodu.
2. Potom lešnike ubacite u mašinu za seckanje (blender) i potom dodajte osušene kajsije koje su bile potopljene u vodi i suvo grožđe.
3. Masu promiksujte i potom oblikujte u formu torte sa 1 cm debelom korom.
4. Sve sastojke od fila blendirajte dok ne dobijete jednu glatku masu.
5. Uspite tu masu u formiranu koru.
6. Dekorišite iseckanim svežim kajsijama i borovnicama /dudom.
Autor: Olivera Blagojević