Iseci na tanke listove tikvice-zucchine, koje služe u lazanji da se obloži i između redova nadeva.
Nadevi:
1) Indijski orah 1 čaša (prethodno potopljen), srednje veličine crni luk, 1-2 čena belog luka, 2 kašike limuna, malo peršuna, so, biber po ukusu, malo vode
Samleti sve u blenderu u kremastu masu (kremastiju koliko je moguće).
2) svež paradajz, crni luk, 1-2 čena belog luka, limun, biber
Samleti u blenderu u kremastu masu.
3) peršun (1-2 vezice) 1/2 caše badema (potopljenog preko noći), 2 kašike maslinovog ulja, crni luk, so
Samleti u blenderu u kremastu masu (kremastiju koliko je moguće).
4) isklijana alfalfa/lucerka, 1 čaša
Dublju posudu za ređanje, obložiti plastičnom folijom (ako morate, inače izbegavam svu plastiku), obložite sa tanko nasecenim tikvicama celu posudu, pa ređajte: smesu od indijskih oraha, pa klice, smesu od paradajza, smesu od peršun-badema, krajnji sloj ponovo tikvice. Ostavite u frižider da se stegne neko vreme i pre služenja pokriti tanjirom ili ravnom tacnom i izvrnite sa posude i ako imate plastiku, skinuti je. Može da stoji nekoliko dana u frižideru. Služila sam je sa belom dinjom, i ukusi su bili jako prijatni.
Autor: Olivera Blagojević