Često su me sadašnje i buduće majke pitale šta sam jela u trudnoći. Moja ishrana tokom trudnoće se nije značajno razlikovala od naše uobičajene ishrane: dosta sirove hrane, zelenih kašastih sokova, puno ceđenih sokova, klica, sirovih slatkiša (ovo me je naročito držalo poslednjih meseci trudnoće, inače nisam veliki sladokusac, preferiram slano) i nekih zdravih oblika vegetarijanske i veganske klasične kuhinje. Uskoro ću napisati opširniji tekst na ovu temu, a danas bih otvorila ovo poglavlje receptom za omiljeni trudnički zeleni kašasti sok, vrlo vrlo fin i limunast
Aparatura: Vitamix
Sastojci:
- - 2 narandže
- - 2 jabuke
- - 1 limun
- - puno, puno kelja
- - 2 supene kašike čia semenki
- - po ukusu meda/urmi
- - 1,5 caša vode
Za razliku od perioda pre i nakon trudnoće, u prvom trimestru i početku drugog trimestra trudnoće mi nije prijao zeleni kašasti sok kao inače. To me nije činilo previše srećnom, ali sam se trudila da umesto regularnih 0.75-1l popijem koliko god mi prija. To je obično bilo 2-3 dl, pod uslovom da ima puno limuna u njemu. Od sredine drugog trimestra i u trećem trimestru sam opet pila standardne količine zelenog kašastog soka i uživala u njemu kao i uvek.
Pratite svoje telo, osluškujte ga drage mame i uverena sam da nećete pogrešiti. Vaše telo nepogrešivo zna šta mu je potrebno i najčešće to i traži (u to ne uključujem konvencionalne slatkiše, grickalice i druge nezdrave oblike hrane za koje verujem da nisu na vašem jelovniku, ali možda nije na odmet pomenuti još jednom).
PRIJATNO!
Izvor: Živeti zdravo