fb1

t1

email

Pileći mafini za poneti – snek od 100 kalorija!

Pileći mafini za poneti  snek od 100 kalorija

Znam, znam, i meni je najveći problem šta da jedem na poslu. Ova civilizacija je formulisana tako džank i fast. Gde god se okreneš, ako vodiš računa šta jedeš, ti praktično izvan svoja četiri zida ne možeš da nađeš nešto što je prihvatljiv a zdrav obrok na brzaka.

Opširnije: Pileći mafini za poneti – snek od 100 kalorija!

Nema je na svet! Najbolja pica, koja nije pizza

Nema je na svet Najbolja pica koja nije pizza1

Ako ne jedete brašno, ako pazite na broj kalorija, ako pazite na masti ili pazite na holesterol, ako pazite na šećer… you name it, sada možete da imate svoju picu. Dosta je bilo čežnje. Imam savršenu, božanstvenu picu za vas!

Opširnije: Nema je na svet! Najbolja pica, koja nije pizza

Šareni obrok: punjene paprike na nov način

punjene paprike na nov način1

Kad se moj sin vraća s nekog kampa ili letovanja/zimovanja gde nije bio s nama, obavezno pre njega stigne SMS “napravi mi, molim te” pa onda spisak jela kojih se uželeo. Obavezno želi jela iz zelenog repertoara: spanać, kelj, brokoli, ili iz crvenog repertoara: varivo od šargarepe, ili iz žutog: punjene paprike. Izgleda da smo negde pogrešili :-)

Opširnije: Šareni obrok: punjene paprike na nov način

Prokleto dobra 100% zdrava pita od mesa i povrća za poneti na posao

Prokleto dobra 100 zdrava pita od mesa i povrća za poneti na posao1

Ova savršena, lagana i ukusna mesna pita bez brašna i s povrćem, izmišljena je na licu mesta. Prethodne radnje: očajničko otvaranje frižidera, pregled ostataka, unutrašnji vapaj – “šta-dođavola-da-napravim-danas”, glasni vapaj – “recite-mi-samo-šta-i-ja-ću-znati-kako”, prevrtanje po policima i fioci za povrće i, konačno, ideja.

Opširnije: Prokleto dobra 100% zdrava pita od mesa i povrća za poneti na posao

Kinoa ćufte s paprikom i sirom [vegetarijansko jelo]

kinoa-cufte-mooshema1

Niste ovo pravili, verujem, ali kada probate jednom, pa još vidite kako to klinci vole! Ovo su ćufte kojih nikada ne napravim dovoljno. Obožavanje.

Ako ste već kupili kinou, ovaj deo je lak.

Opširnije: Kinoa ćufte s paprikom i sirom [vegetarijansko jelo]

Mini krekeri sa lanom i povrćem

Mini krekeri sa lanom i povrcem

Sirovi suncokret potopiti u mlakoj vodi minimum 6 sati; Semenke lana samleti u suvom kontejneru blendera ili u mlinu za kafu, i dodati so i začine, pa prebaciti u posudu za mešanje. Suncokret dobro oprati i ocediti, prebaciti u blender, i dodati pola čaše čiste vode, šargarepu i nasečen luk. Obraditi sve u blenderu da bude kremasto, i zatim sjediniti sa samlevenim lanom.

Opširnije: Mini krekeri sa lanom i povrćem
Go to top