Ova slatkasto-ljuta krem čorba obogaćena ukusom kokosa i pikantnih začina postala je jedna od mojih omiljenih varijanti za ručak. Cvekla i krompir su dostupni tokom cele godine i dobro zasite. Kokosovo mleko i začini mogu da se nađu u prodavnicama zdrave hrane, a često i u velikim supermarketima. Još jedna prednost ove čorbice je njena vedra pink boja koja će razvedriti najsivlje dane. Nikad nisam bila ljubitelj cvekle, ali u ovom receptu cvekla se jedva oseća i oduševiće svojim ukusom čak i one koji ne vole ovo povrće.
Opširnije: Potaž od krompira i pečene cvekle
Ova ukusna krem-čorba će lako zameniti ceo ručak ili večeru. Lako se sprema, a sastojke možete svaki put menjati. Na primer, umesto batata možete dodati bundevu ili krompir, staviti različite vrste pečuraka (šampijone, šitake ili vrganje), a umesto mladog luka dodati peršun, rukolu ili sveže klice.Takođe, u ovu čorbu je lepo da na kraju dodate brokoli spremljen na pari. U svakom slučaju, dobićete ukusnu i aromatičnu kombinaciju.
Opširnije: Čorba od batata i šargarepe sa pečurkamaTokom mog putovanja po Aziji nedostajali su mi zujanje blendera i guste čorbe koje pravim bukvalno od svake vrste povrća, bez brašna i mleka. Takve čorbe vas odlično zasite, te uz neku laganu salatu češto predstavljaju sasvim dovoljan obrok u toku dana.
Opširnije: Krem čorba od celeraOvo je jedna od varijanti čorbi od bundeve koja tako lepo ugreje i zasiti. Dodavanjem belog luka, karija i kumina dobićete pikantniji ukus. Ako uz čorbu napravite tost sa humusom i klicama, ovo može da bude sasvim dovoljno za jedan lagani ručak ili večeru.
Opširnije: Zlatna čorba od bundeve i krompira