fb1

t1

email

Potaž od pečenih paprika

potaz-od-paprika-660x469

Ono što obožavam u srpskoj kuhinji u svakoj varijanti su paprike. Krenula je sezona pečenja paprika i njihov lep miris može da se oseti skoro u svakoj ulici. U Srbiji od pečenih paprika prave se uglavnom tradicionalna jela, ali ja predlažem da probate nešto sasvim drugačije – potaž od pečenih paprika, koji se priprema brzo i jednostavno.

Opširnije: Potaž od pečenih paprika

Brza krem-čorba od bundeve

corba-od-bundeve1-660x533

Počeli su hladniji dani i ova čorba je odličan način da se malo ugrejete, a njena boja pobediće jesenju depresiju. Pored lepog ukusa bundeva ima toliko korisnih stvari, da imam osećaj da mogu da jedem samo nju.

Opširnije: Brza krem-čorba od bundeve

Čorba od pečene šargarepe

corba-od-sargarepe2-660x562

Ova gusta čorba se vrlo lako pravi, a razlikuje se od drugih čorbi na koje smo navikli, zahvaljujući njenom pikantnom slatkasto-ljutom ukusu.

Opširnije: Čorba od pečene šargarepe

Indijska čorba od sočiva (Masur dal)

masur-dal-660x715

Masur dal – tako zovu crveno sočivo u Indiji, a isti naziv nosi i čorba od njega, koju sam jako zavolela putujući po Indiji. Crveno sočivo je popularan sastojak mnogih jela u kuhinjama Azije.U Indiji i Turskoj od njega se prave odlične čorbe i pirei.

Opširnije: Indijska čorba od sočiva (Masur dal)

Čorba od karfiola sa đumbirom

corba-od-karfiola-sa-djumbirom-660x563

Ovaj recept čorbe od karfiola razlikuje se od nekih tradicionalnijih recepata. Pripremljena na ovakav način, čorba ima malo „istočnjački ukus“ zahvaljujući susamovom ulju, đumbiru i drugim začinima. Nama se sviđa!

Opširnije: Čorba od karfiola sa đumbirom

Strana 2 od 3

Go to top