Ova lagana obrok-salata oduševiće vas svojim osvežavajućim ukusom. Kombinacija karfiola sa obiljem svežeg začinskog bilja, uz dodatak golice, limunovog soka i maslinovog ulja brzo će postati jedno od omiljenih letnjih jela.
Opširnije: Salata od karfiola sa začinskim biljem i kozjim siromOvaj recept je definitivno jedan od mojih omiljenih, često spremam ovo jelo, jer se brzo i lako pravi, može da se jede toplo i hladno, a sastojke možete kupiti tokom cele godine. A tek ukus! Imam osećaj da bukovače u kombinaciji sa mladim zelenim lukom, susamom, biberom i kozjim sirom mi nikad ne dosade. Probajte pa se uverite sami.
Opširnije: Bukovače sa mladim lukom i susamomStiže proleće, a sa njim i sočna i sveža jela. Čak i ako je kišno i oblačno vreme, duša i telo nam ipak traže prolećni meni. Izbor dobrog voća u ovo doba godine nije baš bogat, ali zato slatke i sočne pomorandže možete lako naći. U ovoj salati, mekoća pomorandže odlično se kombinuje sa nežnim avokadom i pikantnim komoračem.
Opširnije: Salata sa pomorandžom, avokadom, komoračem i susamovim prelivomOvo je jako ukusna topla salata sa interesantnim sastojcima i začinima i može da bude dostojan deo praznične trpeze. Crvena kinoa je malo hrskavija i tvrđa od bele. Ako volite tvrđu kinou – “al dente” – kuvajte je u proporciji 1:2.
Opširnije: Kinoa sa bundevom, crvenom ribizlom i orasimaVeć sam pisala o svojoj ljubavi prema kinoi i o njenoj supervrednosti. Njena meka i istovremena hrskava zrnca se odlično kombinuju kako sa kuvanim, tako i sa svežim povrćem.
Opširnije: Salata od kinoe sa bademom i rukolom