fb1

t1

email

Organski ProizvodiZdrave namirnice

Čia semenke (chia seed)

Čia semenke chia seedŠta su čia semenke (chia seed)

Čia semenke (Salvia hispanica) rastu na pustinjskoj biljci iz porodice nane. Raste uglavnom u južnom Meksiku gde se koristi od davnina. Čia semenke nose epitet super hrane jer su veoma bogate omega 3, antioksidansima, vlaknima, kalcijumom, gvoždjem i proteinima. To su malene crne semenke koje su koristile još Maje i Asteci.

Čia semenke i lanene semenke

Čia semenke se koriste od davnina, od vremena Maja i Asteka čiji su bili sastavni deo ishrane.
Semenke su koristili asteški ratnici. Samo jedna šaka dnevno držala ih je sitima dok su putovali u osvajanja. Semenke sadrže više omega 3 masnih kiselina nego laneno seme (koje je poznato po velikom sadržaju omega 3). Omega 3 je veoma važan za rast i pravilno funkcionisanje mozga. Druga velika prednost čia semenki u odnosu na lan je što mogu duže da stoje i neće užegnuti.

One odlično upijaju vodu, mogu da upiju do 12x više vode u odnosu na svoju težinu i pri tome stvaraju želatinastu masu od koje možete napraviti odličan sveži puding sa voćem.

Opširnije: Čia semenke (chia seed)

Hlorela

Hlorela je jednoćelijska slatkovodna alga, poznata kao super-hrana jer je izuzetno bogata vitaminima i mineralima, te sadrži najveću koncentraciju hlorofila. U njen sastav ulaze:

Hlorela

Opširnije: Hlorela

SPIRULINA, superhrana koja jača imunitet i podiže energiju

“Neka vaša hrana bude vaš lek, a vaš lek vaša hrana“ – Hipokrat

Šta je spirulina?

SPIRULINA superhrana koja jača imunitet i podiže energiju1

 

Spirulina (Arthrospira platensis) je mala modrozelena alga spiralnog oblika, jedan od najstarijih živih organizama na planeti. Nastala je pre 3,6 milijardi godina, kao evolutivna spona izmedju bakterija i biljaka. Ova alga je kroz istoriju  hranila brojne narode u Africi, Aziji i Americi.

Opširnije: SPIRULINA, superhrana koja jača imunitet i podiže energiju

Korijander - začinska, i lekovita biljka

Korijander - začinska i lekovita biljka

U lekovitom smislu čitava biljka je delotvorna, a pravi poznavaoci tvrde da je korijander dobar antioksidans, antiseptik, antispazmolitik, diuretik, afrodizijak...

Opširnije: Korijander - začinska, i lekovita biljka

Kamut - zamena za pšenicu kod osetljivih na gluten

Kamut - zamena za pšenicu kod osetljivih na gluten1

Lekovita priroda - kamut sadrži 20 do 40 odsto više belančevina, više minerala i vitamina, i 65 odsto više aminokiselina od obične pšenice. Savršena hrana za sportiste i fizičke radnike.

Opširnije: Kamut - zamena za pšenicu kod osetljivih na gluten

Strana 1 od 7

Go to top