Prenosimo nekoliko zanimljivih posnih recepata iz knjige Kuvar zdrave hrane, autor Emeli Dožić. Recepti kako se pravi posna pašteta, vegetarijanski namaz ili biljni majonez su jednostavni i efektni. Isprobajte ih.
Opširnije: Kako se pravi posna pašteta i vegetarijanski namaz, biljni majonez i pavlakaOvog proleća sam odlučila: ne idem u nova godišnja doba bez sremuša, nosim ga sa sobom!
Odavno sam opsednuta humusom, postao mi je omiljeni namaz i uvek ga imam u frižideru. Mogu da ga jedem svaki dan i nikad mi ne dosadi. Mažem ga na hrskavi hleb, tostove ili tortilje, a preko dodajem sveže povrće i razno začinsko bilje (rukolu, peršun, spanać, mirođiju). Do skoro sam kupovala humus (omiljen mi je marke Ribella, sada ga već ima u većini prodavnica), a onda sam shvatila da mogu lako i sama da ga pripremim. Na taj način humus mogu da pravim od organske leblebije i da dodajem uvek sveže, zdrave i proverene sastojke. Naravno, domaće je uvek bolje… i jeftinije.
Opširnije: HumusSastojci:
1-2 čena belog luka, malo semenki suncokreta, 1 šolja listova korijandera, malo čili paprike, 2 kašike soka od limuna, 6 kašika maslinovog ulja, 1/4 kašičice kima, so, biber
Opširnije: Korijander pesto