fb1

t1

email

Organski ProizvodiOrganskoInspirativne priče

Valjevo: Priznanje kokama za organska jaja

Valjevo Priznanje kokama za organska jaja 1

Nikola i Rada Grujičić dobili nagradu za projekat proizvodnje zdrave hrane.

Opširnije: Valjevo: Priznanje kokama za organska jaja

Organik čas na farmi

Organik čas na farmi 1

Na farmi u Čurugu kompanije „Imlek” organizuje „Belo organik školski čas”, na kome se školarci kroz igru i zabavu upoznaju sa načelima organske proizvodnje mleka.

Opširnije: Organik čas na farmi

"Čovek" - najveća pošast u istoriji Zemlje i života

Crtani film "Čovek" služi da podigne svest i da nas natera da se malo zapitamo šta smo učinili od jedinog mesta koje imamo za život.

Opširnije: "Čovek" - najveća pošast u istoriji Zemlje i života

Sto gradova i opština potpisalo deklaraciju protiv GMO

Deklaraciju protiv genetski modifikovanih organizama (GMO) do sada je usvojilo blizu 110 gradova i opština u Srbiji.

non-GMO-label

Deklaraciju protiv genetski modifikovanih organizama (GMO) do sada je usvojilo blizu 110 gradova i opština u Srbiji, izjavio je u subotu Tanjugu predsednik Društva agrarnih ekonomista Srbije Miladin Ševarlić.

Opširnije: Sto gradova i opština potpisalo deklaraciju protiv GMO

Iz Beograda pobegli u crnotravsku bajkovitu divljinu

Iz Beograda pobegli 1Braća Branislav i Đorđe su ostavili studije i posao i prestoničke svetlosti i način života zamenili životom seljaka i to u brdovitoj Crnoj Travi, odakle su pobegli skoro svi njeni žitelji. U selu Madžare na nadmosrkoj visini od 1200 metara vode bogato domaćinstvo i hrane se darovima prirore.

"Bio sam na drugoj godini Pravnog fakulteta kada sam shvatio da ne želim da budem deo sistema, da završim fakultet, da se laktam za posao, da dobijem neki ćošak od kancelarije, da mi ceo život naređuju. Spakavao sam stvari i došao ovde gde su mi živeli baba i deda", prča Branisalav sa kosom u dredovima.

Opširnije: Iz Beograda pobegli u crnotravsku bajkovitu divljinu

Urbani banjalučki poljoprivrednici

Urbani banjalučki poljoprivrednici1

Bez ikakvog ranijeg iskustva, grupa mladih Banjalučana u februaru ove godine odlučila je da se posveti organskoj proizvodnji povrća. Šest meseci kasnije, rezultati su iznad svih očekivanja. Ali, nažalost nemaju kupce.

Opširnije: Urbani banjalučki poljoprivrednici

"Zeleni dvor"

ZELENI DVOR1

U selu Kajtasovo, u netaknutoj prirodi, živi bračni par Stanković koji je prodao sve što je imao u rodnom Vršcu i sad uživa na svom imanju i gostima na rubu Deliblatske peščare. Zamislite da živite u kući do koje poštar ne donosi račune za struju, vodu, telefon i grejanje, da se pritom budite uz cvrkut barskih ptica koje preleću vrbe, a oko vas netaknuta priroda, koja u ovo doba godine buja. Da li biste bili srećni?

Opširnije: "Zeleni dvor"

Ruski model malih bašta – rešenje za ishranu sveta!

Ruski model malih bašta 1

Ruski model malih organskih poljoprivrednih imanja kao ključ za prehranu čovečanstva!
„Zamislite da živite u zemlji gde ne samo da je normalno da sebi uredite svoju sopstvenu parcelu bez poreza i mešanja države, već da ste još i stimulisani da na taj način unapredite kako sopstvenu samostalnost tako i snažno i zdravo društvo. Zamislite sada još da u toj zemlji i vaši susedi takođe imaju svoju parcelu i to u okviru mreže necentralizovanih, ekonomski održivih, nezavisnih „eko sela“ koji proizvode više nego dovoljno namirnica da ishrane celu zemlju.“

Opširnije: Ruski model malih bašta – rešenje za ishranu sveta!

Neobični Beograđani: Zoran Petrov

bgd-petrov 620x0

Kako je ekolog i proizvođač biodinamičke hrane Zoran Petrov shvatio važnost srpske poljoprivrede dok je u Tasmaniji slušao engleske profesore koji su se divili našoj prošlosti.

Opširnije: Neobični Beograđani: Zoran Petrov

Zoran Atanacković, pionir proizvodnje organske hrane

Višestruko korisno kazivanje Zorana Atanackovića, jednog od pionira proizvodnje organske hrane u Srbiji.

Izvor: TV Pančevo

Strana 1 od 2

Go to top