Bademe odvojeno potopiti u mlakoj vodi preko noći. Ujutru isprati u cediljci. Bademima za beli krem oštrim nožićem oguliti ljuskicu.
Opširnije: Čoko torta sa kupinamaSemenke golice, taan, suvo voće, rogač i agave nektar sipajte u posudu multipraktika sa S noževima i dobro obradite dok masa ne počne da se formira u vidu jedne velike lopte, ili dok konzistencija mase ne postane dovoljno homogena da možete da formirate kuglice.
Opširnije: Čoko kuglice sa rogačem i lešnikomSuper Power energetski kolačići za zumbice i one koji vežbanjem troše puno energije – zdravi i ukusni sirovi kolačići.
Opširnije: Kolačići za Marinu PerazićNaseckajte šargarepu, celer i luk na manje komade. Zajedno sa svim ostalim sastojcima obradite u blenderu. Odmah servirajte u činije i ukrasite po želji – seckanim peršunom, dodavanjem listića šampinjona, začinima….
Opširnije: Supa od šargarepe i celeraBukovače se iseku na trakice i aranžiraju na prigodan tanjir sa listovima rukole.
Opširnije: Marinirane bukovačeSve sastojke izblendirajte koristeći se centralnim pritiskivačem po potrebi, u zavisnosti od toga da li želite potpuno kremestu teksturu i malo grublju obradu (ja više volim tako).
Opširnije: Sremuš pestoIndijske oraščiće namakati u mlakoj vodi pola sata, isprati i prebaciti u blender. Dodati čistu vodu, sok od limuna, shoyu, delikatesni kvasac i dobro obraditi u blenderu do kremaste strukture.
Opširnije: Krem sos sa shiitake pečurkamaTikvicu oprati i narezati na kolutove oštrim nožem. Lanene semenke, himalajsku so, brazilske orahe i susam samleti u posudi blendera za suvu obradu, ili u mlinu za kafu. Prebaciti u veću posudu, dodati kašiku kvaščevih pahuljica, so, beli luk u prahu, kurkumu i čistu vodu.
Opširnije: „Pohovane“ tikviceCveklu oguliti pa naseći na kolutove. Pripremiti marinadu od dve kašike maslinovog ulja, limunovog soka, seckanih listova nane i malo soli. Ostaviti cveklu da se marinira preko noći u frižideru.
Opširnije: Neobično jelo sa cveklomČarolija sirove hrane upravo leži u lepoti neobrađenog povrća, lisnatog povrća (po mogoćnosti organskog). Iskoristite to da napravite svoje kreacije od sirovog povrća koje će biti vrhunski gurmanski meze kojim ćete poslužiti prijatelje.
Opširnije: Gurmanski meze