fb1

t1

email

Salata sa pomorandžom, avokadom, komoračem i susamovim prelivom

Salata sa pomorandžom avokadom komoračem i susamovim prelivom1

Stiže proleće, a sa njim i sočna i sveža jela. Čak i ako je kišno i oblačno vreme, duša i telo nam ipak traže prolećni meni. Izbor dobrog voća u ovo doba godine nije baš bogat, ali zato slatke i sočne pomorandže možete lako naći. U ovoj salati,  mekoća pomorandže odlično se kombinuje sa nežnim avokadom i pikantnim komoračem.

Opširnije: Salata sa pomorandžom, avokadom, komoračem i susamovim prelivom

Krem čorba od celera

Krem čorba od celera1

Tokom mog putovanja po Aziji nedostajali su mi zujanje blendera i guste čorbe koje pravim bukvalno od svake vrste povrća, bez brašna i mleka. Takve čorbe vas odlično zasite, te uz neku laganu salatu češto predstavljaju sasvim dovoljan obrok u toku dana.

Opširnije: Krem čorba od celera

Batat sa pečurkama, spanaćem i golicom

Batat sa pečurkama spanaćem i golicom1

Ovo je još jedan način kako od jednostavnih sastojaka napraviti zanimljivo jelo. Pored božanstvenog ukusa, dobićete pravi tanjir zdravlja! Spanać je bogat magnezijumom i vitaminima grupe B, šampinjoni su odličan izvor riboflavina, niacina i selena, a moj omiljeni batat je prava riznica vitamina i minerala. Golica ili semenke bundeve, sadrže dosta minerala (najviše ima fosfora i gvožda), zatim vitamine B1, B2 i niacin, kao i niz zaštitnih i lekovitih sastojaka, od celuloze i pektina do fitosterina itd.

Opširnije: Batat sa pečurkama, spanaćem i golicom

Recept kako napraviti zdrav voćni sok za decu – nektar sok od voća

Recept kako napraviti zdrav voćni sok za decu  nektar sok od voća1

Brz i ukusan domaći sok nektar koji se lako pravi. Recept kako napraviti zdrav voćni sok za decu od sezonskog voća. Šta je đus, nektar a šta drink sok?

Opširnije: Recept kako napraviti zdrav voćni sok za decu – nektar sok od voća

Čokoladni avokado milk šejk

Čokoladni avokado milk šejk1

Da li je avokado voće ili povrće? Well, spada u voće iako nije dovoljno fruti, ali u mojoj kuhinji on je postao univerzalni dodatak za povećanje dobrih masti, bilo da je reč o salatama (paradajz, mladi crni luk, maslinovo ulje, avokado), glavnim jelima (meskički ragu + avokado) ili, kao danas, u jednom osvežavajućem, zdravom milk šejku.

Opširnije: Čokoladni avokado milk šejk

Proteinske čokos-kokos kuglice

Proteinske čokos-kokos kuglice

Proteinski zalogajčići, guilty free, da se osladiš u danima napornih treninga, kada telo ima potrebu za više hrane, a pre svega više proteina.

Nema puno da se priča, a nema ni puno da se prčka.

Opširnije: Proteinske čokos-kokos kuglice

Proteinske palačinke s bananommm i mmmalinama

Proteinske palačinke s bananommm i mmmalinama1

OK. Who’d wanna smell like me making pancake?

Opširnije: Proteinske palačinke s bananommm i mmmalinama

Pileći mafini za poneti – snek od 100 kalorija!

Pileći mafini za poneti  snek od 100 kalorija

Znam, znam, i meni je najveći problem šta da jedem na poslu. Ova civilizacija je formulisana tako džank i fast. Gde god se okreneš, ako vodiš računa šta jedeš, ti praktično izvan svoja četiri zida ne možeš da nađeš nešto što je prihvatljiv a zdrav obrok na brzaka.

Opširnije: Pileći mafini za poneti – snek od 100 kalorija!

Nema je na svet! Najbolja pica, koja nije pizza

Nema je na svet Najbolja pica koja nije pizza1

Ako ne jedete brašno, ako pazite na broj kalorija, ako pazite na masti ili pazite na holesterol, ako pazite na šećer… you name it, sada možete da imate svoju picu. Dosta je bilo čežnje. Imam savršenu, božanstvenu picu za vas!

Opširnije: Nema je na svet! Najbolja pica, koja nije pizza

Šareni obrok: punjene paprike na nov način

punjene paprike na nov način1

Kad se moj sin vraća s nekog kampa ili letovanja/zimovanja gde nije bio s nama, obavezno pre njega stigne SMS “napravi mi, molim te” pa onda spisak jela kojih se uželeo. Obavezno želi jela iz zelenog repertoara: spanać, kelj, brokoli, ili iz crvenog repertoara: varivo od šargarepe, ili iz žutog: punjene paprike. Izgleda da smo negde pogrešili :-)

Opširnije: Šareni obrok: punjene paprike na nov način

Strana 4 od 13

Go to top