fb1

t1

email

Kolač za praznike, sa smokvama i orasima

Kolač za praznike sa smokvama i orasima1

Ovaj je, ovog jutra, ispao doručak. Pobrala sam svu kućnu slavu i hvalu.

Probajte i vi, nije komplikovano. Naprotiv, lakše ne može biti.

Opširnije: Kolač za praznike, sa smokvama i orasima

Duplo pečeni, duplo čokoladni prhki tost

Duplo pečeni duplo čokoladni prhki tost1

Kod nas retko kada ima suvih kolača. Muž je na početku braka rekao da sasvim lepo može da živi bez keksova, kiflica, štrudli i svih onih kolača koji u sebi nemaju sokove i kremaste filove. Probala sam jednom davno, davno te famozne gurabije, najsvulje nešto domaće slatko na svetu, po receptu moje bake koja ih je pravila bogovski, ali, niti mi je uspeo recept, niti su gurabije naišle na topao prijem u kući, niti je to bio neki uspeh za prelaznu ocenu makar. U vreme kada sam jela sve, bez razmišljanja, gurabije su bile visoko na rang listi triger poslastica, ako pojedem jednu, odmah bih mogla da se zamislim malo, pa da pojedem celu tepsiju sve dok mi ne bude muka. Ali, brzo sam morala da ih zaboravim.

Opširnije: Duplo pečeni, duplo čokoladni prhki tost

Low-fat krem supica od brokolija

Low-fat krem supica od brokolija1

Volite zeleno? Ja, jako.

Ova supica se pravi brzom brzinom, i kod nas je baš često na meniju. A mi baš volimo supe. A ja baš volim da supom malo produžimo vreme zajedničkog obroka i maltretiranja sina: kako je bilo u školi? šta još ima novo u školi? da li je sve u redu u školi? šta imaš za domaći?

Opširnije: Low-fat krem supica od brokolija

Zapečena krem supica s brokolijem

Zapečena krem supica s brokolijem1

Ah, pa ovo morate da probate! Ako imate remekine, onda će doživljaj biti potpun, a ako ih nemate, svakako možete s ovom supom da se pravite važni iz vatrostalne dublje posude, ili šerpe koja sme u rernu.

Ovo je verzija inspirisana francuskom supom od luka, odnosno, samo u završnici. Sve ostalo je moja obična krem supica od brokolija, kojoj sam ovog puta ubacila sve ostatke povrća koje sam našla u frižideru: pola glavice celera, pola glavice crnog luka, jedna šargarepa. Ako nemate ostataka, dovoljan je i brokoli, a ako nemate brokoli, super je i karfiol. Mada, ova zelena boja, mmmm!

Opširnije: Zapečena krem supica s brokolijem

Zdravi chicken nuggets

Zdravi chicken nuggets1

Verujete li svojim očima da omiljena hrana vaših klinaca može da bude u zdravoj varijanti? Chicken nuggets koji su u poslednje vreme bili hit kod mog sina prilikom posete Mekdonaldsu, danas su bili na kućnom meniju u totalno zdravom izdanju. I, znate šta? Bolji su, kaže dete!

Opširnije: Zdravi chicken nuggets

Šareni ramstek: vatromet zdravlja i jednostavnosti

vatromet zdravlja i jednostavnosti1

Kad nemaš vremena, kad nećeš da pališ sto ringli, kad želiš lagan, letnji, brz i zdrav obrok koji će voleti i klinci, a tvoj muž će se ponovo zaljubiti u tebe sve negirajući da ljubav ulazi na stomak već svi znamo da je to neka druga hemija ;-) , onda će ovaj šareni ramstek da ti radi sve to. Ovo je jelo za one žene koje imaju pametnija posla od višesatnog kuluka u kuhinji.

Opširnije: Šareni ramstek: vatromet zdravlja i jednostavnosti

Totalno zdrava piletina “birijani”

Totalno zdrava piletina birijani

Biryani, biriani, beryani… je indijska hrana bazirana na pirinču, obično basmati, i mesu i povrću.

Hoćete li nešto drugačije s piletinom? Ja moram često da menjam, moj muž već prevrće očima na piletinu, kao kinez na pirinač (bolje je kao sojka na jugovinu). Pa moram da je kamufliram bojama, ukusima i oblicima, da je krijem ili pokazujem, uvek pokušam nešto drugo, prosto da se ne primeti da je OPET faking čiken on d tejbl.

Opširnije: Totalno zdrava piletina “birijani”

Pljeskavice od tunjevine, brzi omega-3 ručak

Pljeskavice od tunjevine brzi omega-3 ručak1

#Onokad nemaš puno vremena, a ne jede ti se baš Frka pasta, ovo je super fora da smandrljaš zdrav, proteinski i niskokalorični ručak.

Sećate li se i pilećih mafina za poneti na posao? Ovo je isto takvo jelo! Možete za posao napraviti pravi tuna burger u crnom hlebu, ako jedete hleb, pa sa puno salate, a možete je grickati i samo tako. Jer je i hladna uskusna, samo tako.

Opširnije: Pljeskavice od tunjevine, brzi omega-3 ručak

Pileća kao karađorđeva na zdrav način

 

Pileća kao karađorđeva na zdrav način1

 

U danima kad bi moji ipak pohovano (nedelja, naravno), ja im uvalim neku varijaciju. Posle se toliko oslade, da nema više problema – pohovano u dubokom ulju je za nas prošlost, živele zdravije varijacije!

Opširnije: Pileća kao karađorđeva na zdrav način

Piletina u bademovom brašnu i limunu

Piletina u bademovom brašnu i limunu1

Jesam! Kupila sam bademovo brašno iako blage veze nisam imala šta ću s njim. U ovom trenutku još nisam ni guglala, tako da ne znam da li može iz ovoga da se napravi neki sjajan kolač, bez glutena i tome slično (svaki savet ili ideja dobrodošli), nego sam bojažljivo otvorila kutiju da probam neku foru sa mesom, ne bih li piletinu zakamufliarala tako da je moji ne prepoznaju :-)

Opširnije: Piletina u bademovom brašnu i limunu

Strana 6 od 13

Go to top