fb1

t1

email

Pesto od brokolija

pesto-od-brokolija-2-mala-660x527

Pesto je popularni sos koji se koristi u italijanskoj kuhinji. Njegovi osnovni sastojci su maslinovo ulje, sveži bosiljak, sir i pinjoli. U ovom „raw&vegan“ receptu ostavljamo samo bosiljak i maslinovo ulje, a druge sastojke menjamo za super zdravi brokoli, orahe, limunov sok i beli luk. Na taj način možete za jedno veče pojesti skoro celu glavicu sirovog brokolija, koji je izuzetno bogat vitaminom C i antioksidantima.  

Opširnije: Pesto od brokolija

Kinoa sa bundevom, crvenom ribizlom i orasima

kinoa-s-bundevom-1500-660x475

Ovo je jako ukusna topla salata sa interesantnim sastojcima i začinima i može da bude dostojan deo praznične trpeze. Crvena kinoa je malo hrskavija i tvrđa od bele. Ako volite tvrđu kinou – “al dente” – kuvajte je u proporciji 1:2.

Opširnije: Kinoa sa bundevom, crvenom ribizlom i orasima

Salata od kinoe sa bademom i rukolom

kinoa-s-bademom-i-rukolom-1-660x657

Već sam pisala o svojoj ljubavi prema kinoi i o njenoj supervrednosti. Njena meka i istovremena hrskava zrnca se odlično kombinuju kako sa kuvanim, tako i sa svežim povrćem.

Opširnije: Salata od kinoe sa bademom i rukolom

Potaž od pečenih paprika

potaz-od-paprika-660x469

Ono što obožavam u srpskoj kuhinji u svakoj varijanti su paprike. Krenula je sezona pečenja paprika i njihov lep miris može da se oseti skoro u svakoj ulici. U Srbiji od pečenih paprika prave se uglavnom tradicionalna jela, ali ja predlažem da probate nešto sasvim drugačije – potaž od pečenih paprika, koji se priprema brzo i jednostavno.

Opširnije: Potaž od pečenih paprika

Brza krem-čorba od bundeve

corba-od-bundeve1-660x533

Počeli su hladniji dani i ova čorba je odličan način da se malo ugrejete, a njena boja pobediće jesenju depresiju. Pored lepog ukusa bundeva ima toliko korisnih stvari, da imam osećaj da mogu da jedem samo nju.

Opširnije: Brza krem-čorba od bundeve

Čorba od pečene šargarepe

corba-od-sargarepe2-660x562

Ova gusta čorba se vrlo lako pravi, a razlikuje se od drugih čorbi na koje smo navikli, zahvaljujući njenom pikantnom slatkasto-ljutom ukusu.

Opširnije: Čorba od pečene šargarepe

Indijska čorba od sočiva (Masur dal)

masur-dal-660x715

Masur dal – tako zovu crveno sočivo u Indiji, a isti naziv nosi i čorba od njega, koju sam jako zavolela putujući po Indiji. Crveno sočivo je popularan sastojak mnogih jela u kuhinjama Azije.U Indiji i Turskoj od njega se prave odlične čorbe i pirei.

Opširnije: Indijska čorba od sočiva (Masur dal)

Čorba od karfiola sa đumbirom

corba-od-karfiola-sa-djumbirom-660x563

Ovaj recept čorbe od karfiola razlikuje se od nekih tradicionalnijih recepata. Pripremljena na ovakav način, čorba ima malo „istočnjački ukus“ zahvaljujući susamovom ulju, đumbiru i drugim začinima. Nama se sviđa!

Opširnije: Čorba od karfiola sa đumbirom

Turska čorba od sočiva

turska-corba-od-sociva-1600-660x505

Čorba od sočiva (mercemek çorbası) u Turskoj je neizostavan deo skoro svakog ručka. Brzo se sprema, odlično vas zasiti, zdrava je i jako ukusna. Sviđa mi se što је u Turskoj možete naći u svakoj kafani. Glavni sastojci ove čorbe su crveno sočivo i biber, najčešće isto crveni. Po želji se dodaju: paradajz sos, crni luk, šargarepa, beli luk, sušena nana, pavlaka na kraju itd.

Opširnije: Turska čorba od sočiva

Ceđeni sok sa komoračem

komorac-sok-660x631

Svaki put kada naiđem u prodavnici na komorač, uzimam odmah dva-tri komada. Dodajem ga u salate i sveže ceđene sokove.

Opširnije: Ceđeni sok sa komoračem

Strana 10 od 13

Go to top