fb1

t1

email

Biologic productsMain dishes

Špagete sa povrćem i šitake pečurkama

spagete-sa-sitake-pecurkama-660x459

Špagete ili druge vrste testenine obično ne asociraju na zdrav način ishrane, ali sve zavisi od kog je brašna testenina i sa čime se sprema. Ja najčešće koristim testeninu od organskog integralnog speltinog ili heljdinog brašna. Spremam je sa različitim kombinacijama sirovog i kuvanog povrća, začinskog bilja, semenki i pečuraka. 

Read more: Špagete sa povrćem i šitake pečurkama

Pasulj sa orasima

pasulj

Pasulj sa orasima je još jedan specijalitet gruzinske kuhinje i na gruzinskom se zove “lobio”. Reč “lobio” znači “pasulj” i ovaj naziv nosi čitav niz različitih jela pripremljenih od kuvanog pasulja. Jela se razlikuju po sortama pasulja (ali uvek se koristi samo crveni pasulj), koliko dugo se on kuva i začinima koji se dodaju.

Read more: Pasulj sa orasima

Bukovače sa orasima i začinima

bukovace2-660x663

Bukovača je odlična dijetetska namirnica jer ima malu kalorijsku vrednost (38-41 Kcal) i sadrži mnoge materije neophodne za ljudski organizam. Po sadržaju aminokiselina bukovača premašuje svo povrće, sem mahunarki.

Read more: Bukovače sa orasima i začinima

Pire od batata

Pire od batata 1

Batat je zdravija i ukusnija alternativa krompiru. Slatkastog ukusa, zasiti vas bolje od krompira, a i mnogo je lakši za varenje. Za pripremu nežnog pirea batat je idealan, a još ako preko dodate sušeni paradajz, mladi luk i sveže povrće – savršena večera je gotova!

Read more: Pire od batata

Marinirane bukovače

Marinirane bukovace

Bukovače se iseku na trakice i aranžiraju na prigodan tanjir sa listovima rukole.

Read more: Marinirane bukovače

Page 5 of 7

Go to top