fb1

t1

email

Organski ProizvodiGlavna jela

Piletina u bademovom brašnu i limunu

Piletina u bademovom brašnu i limunu1

Jesam! Kupila sam bademovo brašno iako blage veze nisam imala šta ću s njim. U ovom trenutku još nisam ni guglala, tako da ne znam da li može iz ovoga da se napravi neki sjajan kolač, bez glutena i tome slično (svaki savet ili ideja dobrodošli), nego sam bojažljivo otvorila kutiju da probam neku foru sa mesom, ne bih li piletinu zakamufliarala tako da je moji ne prepoznaju :-)

Opširnije: Piletina u bademovom brašnu i limunu

Aloo ghobi – aromatični krompir s đumbirom, senfom i karfiolom

Aloo ghobi  aromatični krompir s đumbirom senfom i karfiolom1

Nekada davno, donesoh s frankfurtskog Sajma knjiga neke kuvare, koji su se vukli po kancelariji, kao uzorci za ne znam ni ja šta. Premesti tamo, premesti ovamo i, jednom, iz dosade uzmem pažljivije da listam kuvar s indijskim jelima i to se završi tako što sam napravila iz te knjižice skoro sve (ako sam te začine mogla da nađem, razume se).

Opširnije: Aloo ghobi – aromatični krompir s đumbirom, senfom i karfiolom

Piletina sa susamom i semenkama lana

Piletina sa susamom i semenkama lana1

Prvo privatno: moj muž nije skapirao da je ispod piletina, i to je svih 10 bambija za mene! Jer, sve mi je teže da sakrijem pileće belo i sve je lakše da ručak bude dosadan ako od sveg mesa stalno poturaš pileće belo.

Opširnije: Piletina sa susamom i semenkama lana

Kinoa sa brokolijem i limunom

kinoa-sa-brokolijem-i-limunom-1500-660x474

Ovo jelo sa mojom omiljenom kinoom se brzo i lako pravi, a kada dodate limunov sok, sušeni paradajz ili masline, dobićete nesvakidašnji ukus. Možda je suviše lagano da bude glavno jelo na vašem stolu, ali odlično ide uz čorbu, salatu ili neko drugo osnovno jelo. Umesto kinoe možete da ga napravite sa kuskusom ili prosom. A ovde možete pogledati kako sprema kinou sa brokolijem poznati reditelj Dejvid Linč.

Opširnije: Kinoa sa brokolijem i limunom

Ljutkasta boranija sa orasima

ljuta-boranija-2-1500-660x470

Volim boraniju jer može da se kupi uvek i svuda, brzo se sprema i odlično se kombinuje sa drugim namirnicama. Boranija ima veliku biološku, a relativno malu energetsku vrednost, pa je po sastavu sličnija povrću nego mahunarkama. Bogata je antioksidantima i beta karotenima, vitaminima B, C, E, K i PP. Osim toga, vrlo je dobar izvor gvožđa, folne kiseline i kalijuma.  Boranija je jedno od retkih povrća koje većinu svojih vitamina i minerala zadržava i tokom kuvanja.

Opširnije: Ljutkasta boranija sa orasima

Strana 3 od 7

Go to top