fb1

t1

email

Organski ProizvodiGlavna jela

Prokelj, krompir i šargarepa sa prelivom od senfa i meda

prokelj-sa-povrcem-1500-660x469

U periodu dok nema puno svežeg organskog povrća, osnovu mojih jela čini korenasto povrće (šargarepa, cvekla, bundeva, batat, krompir), kao i povrće iz porodice kupusnjača (karfiol, brokoli, kelj, prokelj itd.) Sezona prokelja traje skoro celu zimu i proleće, a njegov kompleksni biohemijski sastav svrstava ga u jednu od nezamenljivih namirnica, čije su dobrobiti za zdravlje bezbrojne.

Opširnije: Prokelj, krompir i šargarepa sa prelivom od senfa i meda

Pečeni karfiol sa kozjim sirom

karfiol-s-kozjim-sirom1-660x491

U ovom receptu karfiol je dopunjen mladim kozjim sirom i slatkim paradajzom – idealna varijanta za večeru, a može da se jede i hladno.

Opširnije: Pečeni karfiol sa kozjim sirom

Leblebija pečena s povrćem

leblebija-pecena-sa-povrcem-660x482

Leblebiju sam zavolela odavno, prvo u obliku humusa – namaza poreklom iz arapskih zemalja, i falafela – prženih kuglica od kuvanog i usitnjenog nauta koji su obavezan deo izraelske kuhinje. Poslednjih godina humus i falafel pojavili su se i u Beogradu, ali ipak se ovde leblebija više jede propržena kao grickalica.

Opširnije: Leblebija pečena s povrćem

Topla kinoa s povrćem i kozjim sirom

kinoa-s-povrcem-i-kozjim-sirom-660x441

Topla kinoa s povrćem i kozjim sirom

Kinoa je odlična osnova za topla i hladna jela. Pikantnost ovom receptu daje kozji sir i sok od limuna.

Opširnije: Topla kinoa s povrćem i kozjim sirom

Crni pirinač sa mungo pasuljem i povrćem

crni-pirinac-i-mungo-pasulj-3-660x514

Crni pirinač je jedan od lidera među žitaricama. Sadrži skoro duplo više proteina od običnog belog pirinča, vitamine grupa B i E. Šolja crnog pirinča sadrži dnevnu dozu folne kiseline, što ga izdvaja od drugih žitarica.

Opširnije: Crni pirinač sa mungo pasuljem i povrćem

Strana 4 od 7

Go to top