fb1

t1

email

Organski ProizvodiGlavna jela

Krem sos sa shiitake pečurkama

Krem sos sa shi take pecurkama

Indijske oraščiće namakati u mlakoj vodi pola sata, isprati i prebaciti u blender. Dodati čistu vodu, sok od limuna, shoyu, delikatesni kvasac i dobro obraditi u blenderu do kremaste strukture.

Opširnije: Krem sos sa shiitake pečurkama

„Pohovane“ tikvice

Pohovane tikvice

Tikvicu oprati i narezati na kolutove oštrim nožem. Lanene semenke, himalajsku so, brazilske orahe i susam samleti u posudi blendera za suvu obradu, ili u mlinu za kafu. Prebaciti u veću posudu, dodati kašiku kvaščevih pahuljica, so, beli luk u prahu, kurkumu i čistu vodu.

Opširnije: „Pohovane“ tikvice

Neobično jelo sa cveklom

Neobicno jelo sa cveklom

Cveklu oguliti pa naseći na kolutove. Pripremiti marinadu od dve kašike maslinovog ulja, limunovog soka, seckanih listova nane i malo soli. Ostaviti cveklu da se marinira preko noći u frižideru.

Opširnije: Neobično jelo sa cveklom

Punjeni čamčići

Punjeni camciciSastojci:
- 2 tikvice ili plavi ili beli patlidžan ili male bundeve
- 2 izrendane šargarepe
- 2 izrendana krompira
- 50 gr iseckanih šampinjona ili bukovača
- 1 luk
- so


Opširnije: Punjeni čamčići

Sarme

Sarme3Sastojci:
- listovi kiselog kupusa ili listovi zelja koji su prvo blanširani
- integralni pirinač
- mleveni orasi
- iseckani praziluk
- izrendane šargarepe
- mlevena sušena paprika, može i ljuta
- so

Opširnije: Sarme

Strana 6 od 7

Go to top