fb1

t1

email

Batat i zeleniš: Brzi ručak

Batat i zeleniš Brzi ručak1

Kada imate malo vremena i veoma ste gladni, najvažnije je imati ideju kako napraviti ručak na brzinu. Ovo je nešto toliko ukusno što bih svima preporučila.

Opširnije: Batat i zeleniš: Brzi ručak

Presna veganska lazanja

Presna veganska lazanja

Iseci na tanke listove tikvice-zucchine, koje služe u lazanji da se obloži i između redova nadeva.

Opširnije: Presna veganska lazanja

Špageti od tikvice

Spageti od tikvice

Opširnije: Špageti od tikvice

Kari sočivo sa spanaćem

Kari sočivo sa spanaćem1

Kada kuvam, najviše volim da napravim neku neobičnu kombinaciju od namirnica koje svakodnevno koristim. Sastojke za ovo jelo uvek imam u kuhinji, a zahvaljujući  kariju, đumbiru, cimetu i muskatnom oraščiću dobija se interesantan, pikantni ukus.

Opširnije: Kari sočivo sa spanaćem

Batat sa pečurkama, spanaćem i golicom

Batat sa pečurkama spanaćem i golicom1

Ovo je još jedan način kako od jednostavnih sastojaka napraviti zanimljivo jelo. Pored božanstvenog ukusa, dobićete pravi tanjir zdravlja! Spanać je bogat magnezijumom i vitaminima grupe B, šampinjoni su odličan izvor riboflavina, niacina i selena, a moj omiljeni batat je prava riznica vitamina i minerala. Golica ili semenke bundeve, sadrže dosta minerala (najviše ima fosfora i gvožda), zatim vitamine B1, B2 i niacin, kao i niz zaštitnih i lekovitih sastojaka, od celuloze i pektina do fitosterina itd.

Opširnije: Batat sa pečurkama, spanaćem i golicom

Zdravi chicken nuggets

Zdravi chicken nuggets1

Verujete li svojim očima da omiljena hrana vaših klinaca može da bude u zdravoj varijanti? Chicken nuggets koji su u poslednje vreme bili hit kod mog sina prilikom posete Mekdonaldsu, danas su bili na kućnom meniju u totalno zdravom izdanju. I, znate šta? Bolji su, kaže dete!

Opširnije: Zdravi chicken nuggets

Šareni ramstek: vatromet zdravlja i jednostavnosti

vatromet zdravlja i jednostavnosti1

Kad nemaš vremena, kad nećeš da pališ sto ringli, kad želiš lagan, letnji, brz i zdrav obrok koji će voleti i klinci, a tvoj muž će se ponovo zaljubiti u tebe sve negirajući da ljubav ulazi na stomak već svi znamo da je to neka druga hemija ;-) , onda će ovaj šareni ramstek da ti radi sve to. Ovo je jelo za one žene koje imaju pametnija posla od višesatnog kuluka u kuhinji.

Opširnije: Šareni ramstek: vatromet zdravlja i jednostavnosti

Totalno zdrava piletina “birijani”

Totalno zdrava piletina birijani

Biryani, biriani, beryani… je indijska hrana bazirana na pirinču, obično basmati, i mesu i povrću.

Hoćete li nešto drugačije s piletinom? Ja moram često da menjam, moj muž već prevrće očima na piletinu, kao kinez na pirinač (bolje je kao sojka na jugovinu). Pa moram da je kamufliram bojama, ukusima i oblicima, da je krijem ili pokazujem, uvek pokušam nešto drugo, prosto da se ne primeti da je OPET faking čiken on d tejbl.

Opširnije: Totalno zdrava piletina “birijani”

Pljeskavice od tunjevine, brzi omega-3 ručak

Pljeskavice od tunjevine brzi omega-3 ručak1

#Onokad nemaš puno vremena, a ne jede ti se baš Frka pasta, ovo je super fora da smandrljaš zdrav, proteinski i niskokalorični ručak.

Sećate li se i pilećih mafina za poneti na posao? Ovo je isto takvo jelo! Možete za posao napraviti pravi tuna burger u crnom hlebu, ako jedete hleb, pa sa puno salate, a možete je grickati i samo tako. Jer je i hladna uskusna, samo tako.

Opširnije: Pljeskavice od tunjevine, brzi omega-3 ručak

Pileća kao karađorđeva na zdrav način

 

Pileća kao karađorđeva na zdrav način1

 

U danima kad bi moji ipak pohovano (nedelja, naravno), ja im uvalim neku varijaciju. Posle se toliko oslade, da nema više problema – pohovano u dubokom ulju je za nas prošlost, živele zdravije varijacije!

Opširnije: Pileća kao karađorđeva na zdrav način

Strana 1 od 4

Go to top