Specijalno suvo voćno vino od crne ribizle „Ribela" proizvodi se od više sorti crne ribizle koju gaji naš kooperant u selu Zuce kraj Beograda.
Crnim ribizlama, koje se ne prskaju i ne prehranjuju veštačkim đubrivom, dodaje se livadski med sa obronaka Tare rastvoren u mlakoj destilovanoj vodi kako bi se postigla koncentracija šećera dovoljna da se proizvede vino od 12%-13% alkohola. Ovo „Ribelu" izdvaja od drugih voćnih vina koja su u prometu sa alkoholom do 6%.
U 100g crne ribizle nalazi se 218% potrebne dnevne doze vitamina C, kao i velika količina polifenola za koje je dokazano da smanjuju upalne procese u organizmu. Fermentacijom na niskoj temperaturi „Ribela" uspeva da očuva skoro svu koncentraciju ovih korisnih sastojaka.
„Ribela" se može piti uz pečenja, gulaše, roštilj, a odlična je i kao digestiv posle jela. „Ribelu" treba služiti blago rashlađenu na 12ºC – 14ºC