Tip vina: Stono suvo crveno vino
Sortni sastav: 50% cabernet sauvignon i 50% cabernet francBerba: 2011Vinograd: Grožđe je gajeno po metodama biodinamike na južnim padinama Fruške Gore na 164-146 mnm, a vino proizvedeno po principima organske proizvodnje sa prirodnim kvascima.Sazrevanje: 8 meseci Srpski barik Opis vina: Vino je vrlo intenzivne rubin crvene boje. Na mirisu vrlo sortno, kafa, džemaste arome tamnog voća sa notom dima i fine kedrovine. Na ukusu začinsko, puno, snažno, tipično za dva kabernea. Još uvek vrlo mlado za uživanje, ali nije poželjno dekantirati, već servirati u veću «kaberne» čašu. Preporučena temp. serviranja u °C: 16-18Alk.: 13.2%Gastro preporuka: crvena mesa – biftek, ramstek, rozbif, jagnjetina ispod sača, divljač, zreli sirevi, deserti na bazi crne čokolade.Potencijal odležavanja u boci: 5 godinaBoca za tržište Srbije: 252